مژده ابراهیمی – صدای بورس؛ به نظر می رسد بازار در روزهای آتی ابتدا به تعادل برسد و در صورت ثبات متغیرهای بنیادی، دوباره با افزایش تقاضا به مدار مثبت بازگردد.
مهرزاد جهانی، مدیر سرمایه گذاری شرکت سبدگردان الماس در گفت و گو با صدای بورس بیان کرد: بازار در روز جاری با فشار عرضه ها همراه بود؛ به طوری که اکثر نمادهای بازار در کف قیمتی معامله شدند و نکته قابل تامل اینکه شاخص کل با جو حاکم بر بازار فقط ۱.۵ درصد با کاهش مواجه شد.
وی افزود: شاخص کل در پایان معاملات امروز با کاهش بیش از ۲۲ هزار واحدی به ارتفاع یک میلیون و ۴۹۵ هزار واحدی رسید که در این بین نمادهای فولاد، تاپیکو و پارسان بیشترین تاثیر منفی و از سویی دیگر نمادهای شستا، بفجر و شفن بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل گذاشتند. همچنین ارزش معاملات خرد در پایان روز جاری حدود ۵ هزار میلیارد تومان بوده است که شاهد خروج ۹۰۰ میلیارد تومان نقدینگی اشخاص حقیقی از بازار در روز جاری بودیم.
مدیر سرمایه گذاری شرکت سبدگردان الماس عنوان کرد: خبرهایی مبنی بر اعلام آمادگی ایران برای شروع مذاکرات که با افت ناچیز قیمت ارز نیز همراه شد، شاید یکی از دلایل افت همه جانبه بازار در روز جاری باشد که بیشتر در قالب هیجانات بروز کرده است. این در حالی است که قیمت های جهانی در وضعیت بسیار خوبی قرار دارند و با توجه به انتظار تداوم بحران انرژی در اروپا، چشم انداز مثبتی نیز در ماه های آتی نیز خواهند داشت؛ از سویی دیگر قیمت ارز نیز با تغییرات جزیی همراه بوده که قاعدتا نباید محرک افت دسته جمعی بازار باشد. بنابراین باتوجه به مطالب مطروحه امروز شاهد بازاری غیرمنطقی و هیجانی بوده ایم که احتمالا در روزهای آتی تعدیل شود.
بازار به تعادل خود بازمی گردد
جهانی ادامه داد: گروه پالایشگاهی که با تغییر رویه نحوه تعیین نرخ خوراک و فرآورده ها همراه شدند که در فرمول جدید میزان تخفیف خوراک افزایش یافته است و احتمالا در روزهای آتی شاهد انتشار گزارشات سه و شش ماهه پالایشی ها باشیم، بعد از رشدی کوتاه در چندین روز گذشته، با فشار عرضه ها به صف فروش رسیدند و این جو منفی به کلیت بازار تسری پیدا کرد.
وی افزود: به نظر می رسد با انتشار گزارشات مناسب این گروه، دوباره در روزهای آتی ابتدا به تعادل برسند و سپس با افزایش تقاضا مواجه شوند. پترویی ها هم که با فشار عرضهها در روز جاری تجربه کردند احتمالا در روز کاری آینده به تعادل برسند. بسیاری از نمادهای این گروه سقف تاریخی خود را زده اند و به نوعی می توان گفت از کلیت بازار کمی جلوتر هستند اما این نکته را نباید فراموش کرد که این گروه از لحاظ بنادی نیز شرایط بسیار خوبی دارند.
به گفته وی خودرویی ها و بانکی ها نیز به تبعیت از کلیت بازار پر عرضه بودند، اما به همراه پالایشی ها پتانسیل بیشتری نسبت به مابقی گروه ها برای اقبال بازار دارند و باتوجه به اینکه صالح آبادی به عنوان رییسکل بانک مرکزی معرفی شدند و با سوابق طولانی بورسی ایشان، انتظار می رفت بازار واکنش مثبتی به انتصاب ایشان نشان دهد که متاسفانه این گونه نشد.
با جمیع جهات، بازار در شرایط فعلی کمی سردرگم است و به خبرها و شایعات بیش واکنشی دارد. به نظر می رسد در روزهای آتی ابتدا به تعادل برسد و صورت ثبات متغیرهای بنیادی مجددا با افزایش تقاضا به مدار مثبت بازگردد.
نظر شما